Årets gang i Hulen…

Vi er glade for hverdagen i hulen, og vi bruger naturen omkring os til at følge med i årstiderne. Vi laver forskellige aktiviteter i løbet af året, og vi har mange festlige traditioner. Vi er opdelt i to grupper: ”Dinoerne” er de yngste og mellemste børn, mens ”hajerne” er de kommende skolebørn. Fra august til december har vi fokus på fælleskabet i hele børnegruppen. Vi skal sammen skabe en god ånd og gruppekultur. Fra januar til juni mødes vi én gang ugentligt i grupperne og laver aktiviteter, der passer til grupperne. Her er nogle eksempler på, hvad vi laver i løbet af året:

Januar: Vi starter året på kælkebakken (hvis vejret tillader det), og hvis det er for vådt og koldt, så låner vi ofte gymnastiksalen på skolen og laver nogle sjove aktiviteter indenfor.

Februar: Her fejrer vi Hulens fødselsdag med kagebagning og forældrekaffe.

Marts: Vi forbereder forårets og Påskens komme, og vi tager somme tider på ekspedition efter eksotiske “dyr” som vi tilbereder og spiser sammen. Sidst var det “bæltedyr” (flæskesteg).

April: Her bliver vi inviteret til generalprøve på skolens teater, og “hajerne” besøger skolen et par dage.

Maj: “Hajernes” skoleforberedelser er for alvor i gang. Hajerne besøger også Kattegatcentret og overnatter i telt i Hulen. Vi holder ofte også arbejdsdag, hvor personale, børn, forældre og søskende hjælper med at vedligeholde og forskønne vores omgivelser. Vi afholder Løvspringsdag for områdets dagplejere, hvor vi tilbringer en hel dag fælles med leg, sang og Hulesuppe.

Juni: Her er der virkelig en festdag i Hulen: Hajerne skal sparkes ud af Hulen og helt over i skolen. Det sker med teater, rim, børnechampagne, spark og kys – og vi griller og spiser sammen i Hulen.

Juli: Her er der sommerferie, hvor vi har lukket i uge 29 og 30. I de andre uger er der fællespasning med SFO’en.

August: Efter skolestarten indtager de nye hajer Hulen. Vi nyder det gode vejr, går ture og sopper i søen.

September: Her har vi ofte forældrekaffe og sensommerfest. Vi deltager i sprogstafet fælles med de andre landsbyordninger.

Oktober: Sidste års hajer inviteres til æbleskivefest i Hulen, og vi hører om, hvordan det er at gå i skole. Vi afholder bedsteforældredag med fælles leg, sang, kaffe og kager.

November: Vi samler flotte blade, hopper i vandpytter og søger ly for blæsevejr i vores hyggelige bålhytte.

December: Vi hører julehistorier, laver julepynt, holder julefrokost, går i kirke og laver julegaver. Og så holder vi en hyggelig julefest for børn, forældre og søskende.